Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a termográfia?

Hőfényképezés alatt egy ”szilárd” test felszíni hőmérséklet eloszlásának képi megjelenítését értjük. Minden test, ami melegebb az abszolút 0 °C-nál (- 273,15 ºC), elektromágneses hullámokat bocsát
ki (rádióhullám, fény, sugárzás), amelyet a készülék érzékel és a szemünk számára láthatóvá tesz azál- tal, hogy az érzékelt hullámhossz mellé egy látható színt társít. Igy, az azonos hőmérsékletű felület- ek, egyforma színűként jelennek meg.

Hogyan folyik a mérés?

Kültéri mérés

Jó minőségű hőkamerás felvétel készítéséhez több tényező együttes megléte szükséges:

  • száraz levegő
  • közvetlen napfénytől mentes, (pl kora reggeli, felhős idő)
  • szélcsend (max. 2m/s szélsebesség)
  • hőmérséklet különbség min 12°C (bel és kültér között)
  • az épület nyílászárói zárva és a teljes fűtési rendszer bekapcsolva legyen (belső ajtók összenyitva)

Beltéri mérés

Az időjárási feltételek ebben az esetben nem, illetve korlátozottan érvényesülnek, ez előny, viszont hátrányként említhetjük, hogy vannak épületrészek melyeket a beltérből nem láthatunk. A kamera
a legközelebbi felületről érkező jeleket érzékeli, így figyelni kell a takarások (pl. függöny, ablakban lévő virágok stb) előzetes elrakására. Az ablakon besütő nap, a belső hőforrások szintén zavaró té- nyezőként jöhetnek szóba.

Beltérben egyszerűen felismerhetők például az ablak feletti hőhidak, ablak beépítési hiányosságok, vagy az ablakszárnyakon keletkező (tömítés hiány) hőveszteségek. Padlófűtési csövek, vízvezeték szivárgásakor a hibaforrás könnyen, roncsolás mentesen behatárolható. Falban futó vezetékek ki- mutatásával elkerülhető azok megfúrása is.

Mennyi ideig tart?

Egy közepes családi ház külső, belső hőkamerás mérése - alap esetben - 1-2 óra helyszíni munkát jelent, de az igényelt részletesség függvényében ez jelentősen változhat.

Jár-e piszokkal?

A mérés bontást nem igényel, szennyeződést nem okoz. A mért felületekben kárt nem tesz (a felület által kisugárzott energiát érzékli a készülék). Személyre nem veszélyes.

energia tanusítványnak része-e?

Energia tanúsítványnak nem része, és azt nem helyettesíti. Az energia tanúsítványt, a hőtérkép kiegészítheti az épületen tényleges jelentkező hőtechnikai hiányosságok objektív bemutatásával.

Kapcsolat

Realitás-2000 Bt.

2092, Budakeszi, Reviczky u. 72

Mobil: +36 30 960 5693
Tel: +36 70 318 9449

E-mail:

Szolgáltatások

  • Ingyenes műszaki állapot-felmérés javaslatokkal
  • Díj visszatérítési garancia!
  • Gyors, rugalmas kiszolgálás, 1-2 napon belüli kiszállással
  • Megbízható Partneri Program!
  • Idő- és Költséghatékony megoldások kidolgozása mérési eredmények alapján